Naložené kapie

To až se bude zima ptát…

Suroviny:

1 kg kapií

1 litr vody

čtvrt litru octa 8%

30 g soli

120 g cukru

cibule

celý zelený pepř

olej

Postup:

  1. Svaříme nálev z vody, octa, soli a cukru.
  2. Kapie omyjeme, rozkrájíme na širší pruhy, odstraníme semínka.
  3. Cibuli nakrájíme na půlkolečka.
  4. Do sklenic kápneme olej (1 malá lžička) a rovnáme na těsno kapie s cibulí, do každé sklenice přihodíme pár kuliček zeleného pepře.
  5. Zalijeme nálevem, znovu kápneme oleje, zavíčkujeme a sterilujeme při 85 stupních Celsia. Velké sklenice (obsah 0,7 l) 25 minut, menší sklenice stačí 20 minut.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.