Nadcházející víkend v Ústeckém kraji můžete protančit na plesech či koncertech i prochodit po horách

19. leden 2023

Lákají vás koncerty, nebo spíš divadlo? Jste milovníkem turistiky, nebo dáte přednost raději plesu? O víkendu si v Ústeckém kraji určitě vyberete...

Sobota 21. ledna

Sezóna plesů se rozjela naplno – 21. ledna se můžete zúčastnit například ples města Kadaně, který se koná v Kulturním domě Střelnice od 19:00.

Plesá se ale i v Bílině – v Kulturním domě Fontána se od 20:00 koná už 28. reprezentační ples města. K tanci a poslechu zahraje skupina Windiband. Chybět nebude ani fotokoutek, bohatá tombola nebo vyhlášení nejlepší provozovny za rok 2022.

Láká vás blyštivý led?

Na městském zimním stadionu v Lounech můžete v sobotu od 8:00 do 20:00 fandit malým krasobruslařům. Koná se tam totiž Lounská bruslička – 13. ročník dětských závodů v krasobruslení.

V ústeckém Domě kultury můžete od 19:00 zhlédnout představení Cavewoman – jde o volné pokračování kultovní one man show Caveman. Seznámíte se s hrdinkou nového představení o jeskynní ženě.

Pokud jste milovníci turistiky, máme tu pro vás tip na pochod – jde o 42. ročník turistického pochodu Z Klínů do Klínů. Pozor ale, startuje se v 9:30 z Mníšku v Krušných horách, kde je také cíl pochodu.

Děda Mráz z pohádky Mrazík

Teplický hudební klub KNAK pak zve všechny příznivce skočné hudby na koncert Sto zvířat, který se koná od 20:00. Devítičlenná hudební skupina má za sebou více jak 2400 koncertů u nás, ve Spojených státech, Francii, Německu, Švýcarsku, Belgii a Slovensku.

A ještě něco pro rodiny s dětmi – Docela velké divadlo v Litvínově uvádí 21. ledna od 16:00 pohádku Mrazík na motivy slavného filmu o Nastěnce a Ivánkovi, hloupé Marfuše a zlé maceše, o Dědu Mrazíkovi, dědečku Hříbečkovi a zlé Ježibabě.

Neděle 22. ledna

Městské divadlo ve Varsdorfu má na programu pohádku O kocouru Mikešovi. Představení začíná v 15:00.

Můžete také navštívit Muzeum města Ústí nad Labem, konkrétně třeba novou výstavu Poklad na Stříbrném Labi. Dozvíte se, jaké poklady tato řeka skrývá, a to nejen přírodní, ale i kulturní.

Historik Martin Krsek jako Vinnetou

Kulturní dům Stropník připravil na neděli od 17:00 kouzelnickou show s názvem Kouzelnický pohádkář, která je určena nejen pro děti. Na všechny čekají podle organizátorů nejen kouzla, ale i perfektní zábava.

Mederův dům v Žatci zve všechny zájemce na přednášku o molekulárním vodíku a o jeho léčivých účincích. Od 15:00 jim tento inovativní terapeutický prostředek pro zdraví představí výživová poradkyně Petra Šmeráková.

Ještě jednou se vypravíme do Ústí nad Labem – ve veřejném sále Hraničář se tam od 11:00 koná Burza LP a CD. Výběr je prý opravdu široký!

Deska, vinyl, LP

Divadlo K. H. Máchy v Litoměřicích připravilo na neděli Ptačí pohádku. Jde o pohádku od Karla Čapka, která nebyla dosud nikdy inscenovaná. Děti se dozvědí, o čem si ptáci povídají, co se stalo vrabčákovi z Dejvic nebo jak k tomu ptáci přišli, že umějí létat. Hraje se od 15:00.

Kulturní dům Smolnice láká na 22. ledna od 14:00 všechny milovníky dechovky na Hudební odpoledne s dechovou kapelou Pichlovanka.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.