Na ústeckém Střekově nejvíce zapáchá výroba olejů z řepky. Firmy musí zmírnit zápach
V Ústí nad Labem by se mělo lépe dýchat. Firmy v areálu bývalé Setuzy na ústeckém Střekově musí do konce května krajskému úřadu předložit opatření ke zmírnění zápachu. Podle odborného posudku nejvíce zapáchá výroba olejů z řepky společnosti UstiOil.
Nepříjemný zápach také odchází z čistírny odpadních vod firmy Infraspol. Vzniká při problémech s nezakrytou částí mechanického předčištění.
Zakrytí biologické části čištění ale není z hlediska technologie vhodné, proto se budou hledat jiná řešení.
Studie prokázala, že společnost Energy úspěšně zachytává zápach z výroby mastných kyselin a Oleochem z provozu glycerinky. Přesto budou nutná některá opatření, která firmy připraví.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Problém s odbavením na pražském letišti se dotkl asi dvou tisíc lidí. Někteří čekají na kufry už od neděle
-
Festivalové Vary, den čtvrtý: O půlnoci najdete věčné mládí a zamilujete se v posilovně
-
Špičky demokratů dál stojí za Bidenem. Straníky ale po debatě s Trumpem ovládla panika, tvrdí Ciglerová
-
K ukrajinské armádě se přidalo 3171 odsouzených. Mají střídat vyčerpané vojáky