Na pochod radikálů v Ústí nad Labem dohlédnou stovky policistů. Budou i problémy v dopravě

30. duben 2014

Policie se připravuje na zítřejší pochod pravicových radikálů v Ústí nad Labem. Řidiče čekají v centru města dopravní uzavírky, změny budou i v ústecké MHD.

Na pochod radikálů budou dohlížet stovky policistů. Připraveni na zásah budou také členové pořádkových jednotek.

„Na pořádek a klid budou dohlížet policisté z pořádkové služby, zapojeni budou kriminalisté, dopravní policisté, cizinecká policie, psovodi a antikonfliktní tým,“ popsala opatření Šárka Poláčková z krajského policejního ředitelství.

Policistům budou ve městě pomáhat i ústečtí strážníci. „Státní policii dáváme k dispozici zhruba 60 lidí,“ říká zástupce ředitele městské policie Jan Novotný.

Kvůli pochodu bude v některých ulicích v centru Ústí nad Labem zákaz parkování. Řidiči se musejí připravit i na dopravní omezení.

„Budou na Mírovém náměstí, na trase pochodu by řidiči měli brát v potaz přechodné dopravní značení se zákazem zastavení,“ upozorňuje Romana Macová z Ústeckého magistrátu.

Změny budou i ústecké MHD. Od rána nahradí trolejbusové linky autobusy.

„Od 10 hodin budou přesunuté některé zastávky, protože od 12 hodin bude uzavřené Mírové náměstí,“ informuje Radek Chobot z ústeckého dopravního podniku.

Až bude kvůli pochodu uzavřená ulice Panská, budou autobusy jezdit po objízdných trasách.

Proti akci radikální pravice chtějí v Ústí nad Labem vystoupit občanská sdružení i zástupci politických stran. Nikdo se ale oficiálně nechystá trasu pochodu blokovat.

autor: tsch
Spustit audio