Moravské kotlety naruby
Suroviny: 4 vepřové kotlety, 2 vejce, 1 sklenička sterilované zeleniny Moravanka, 3 stroužky česneku, strouhanka, olej, mletý pepř, sůl.
Postup: Kotlety jemně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a obalíme ve strouhance. Teprve pak je protáhneme rozšlehanými vejci a zprudka osmažíme asi 3 minuty po obou stranách. Pak je naskládáme do zapékací mísy, zalijeme Moravankou a zapékáme ve vyhřáté troubě asi 15-20 minut – přitom hlídáme, aby se šťáva předčasně neodpařila, a podle potřeby mírně podlijeme horkou vodou. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.
Dobrou chuť vám přeje Kateřina Lišťanská a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.