Metynka s tvarohem

Nejdéle trvá kynutí těsta, jinak je to rychlovka!

Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky

2 lžíce hladké mouky

1 hrnek mléka

půl hrnku cukru

3 lžíce majonézy

půl kostičky droždí

špetka soli

1 tvaroh v alobalu

1 vejce

3 vrchovaté lžíce cukru

1 vanilkový cukr

hrst rozinek

hrst citronátu

Postup:

  1. V troše oslazeného vlažného mléka necháme vzejít droždí.
  2. Do mísy prosejeme obě mouky, přidáme cukr, špetku soli, vzešlý kvásek, majonézu a mléko a zaděláme hladké těsto. Dáme na teplé místo na hodinku kynout.
  3. Náplň umícháme z tvarohu, vejce, cukru a vanilkového cukru, nakonec vmícháme rozinky a citronát.
  4. Vykynuté těsto rozválíme na plát, přeneseme na menší plech vyložený pečicím papírem, potřeme tvarohem a dáme do středně vyhřáté trouby péci.

 

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.