Městská knihovna v Lounech navazuje na úspěch Univerzity třetího věku. Vzdělávací semináře nabízí nově i lidem v produktivním věku

2. únor 2024 08:04

Filmovým seminářem ukončila tento týden lounská knihovna zimní semestr prvního ročníku Univerzity druhého věku. Vzdělávací aktivity jsou určené pro lidi v produktivním věku a navazují na úspěch vzdělávání seniorů v projektu Univerzita třetího věku. Nabízí čtyři obory – Umělá inteligence, Výtvarný ateliér, Tajemství Loun a Film.

Celkem se seminářů účastní 52 studentů. „Dostala jsem se do věku, kdy se děti osamostatnily a já mám poměrně dost volného času. Ten bych chtěla věnovat sobě a věcem, které mě baví,“ vysvětluje svou účast v Univerzitě druhého věku jedna z účastnic semináře.

„Univerzita druhého věku byl můj nápad – po tom úspěchu Univerzity třetího věku, kterou děláme už 19. sezónu, mi přišlo dobré přivést lidi jiné věkové skupiny a také muže středního věku. Pořád jsem zvažovala, jaké lákavé téma to musí být, aby do knihovny přišli,“ shrnuje ředitelka lounské městské knihovny Dagmar Kučerová.

„Kamarád mě sem dostal a od té doby jsem nadšený – jsem rád, že sem mohu chodit a doufám, že sem budu moci chodit. Nikdy předtím jsem do knihovny nechodil,“ shrnuje své dojmy další z účastníků Univerzity druhého věku, František Dědič.

Nejvíc navštěvovaným oborem Univerzity druhého věku je Umělá inteligence. Z 30 studentů v něm mají nadpoloviční většinu muži. Zájem je i o další obory – Film, Tajemství Loun nebo Výtvarný ateliér.

Už v polovině února začne letní semestr.

Spustit audio

Související