Medové topinky
Pokud nevěříte téhle kombinaci, vyzkoušejte si ji nejdřív jen na jednom kousku…
Suroviny:
krajíčky den dva starého chleba
plátky šunky
sýr na strouhání
med
česnek
tuk na opékání
Postup:
- Krajíčky chleba opékáme po obou stranách jako topinky.
- Jemně je potřeme utřeným česnekem a medem, položíme na ně plátek šunky, posypeme strouhaným sýrem a hned horké podáváme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.