Marocké kuře „MEŠUI“

Pojďme dnes za kuřetem na africký kontinent… Suroviny a postup: Připravíme si kuře i s drůbky. Opláchneme, osušíme a drůbky dáme do kuřete, to osolíme, opepříme a poprášíme mletým závorem, použijeme i špetičku šafránu, pokud máme. Vložíme do hlubšího kastrolu, podlijeme dvěma sklenkami vody, pokladem vločkami másla a mírně vaříme asi hodinu, přitom kuře několikrát obrátíme, aby se provařilo stejnoměrně. Za hodinu by mělo být hotové, pak je rozporcujeme a necháme vystydnout. Smícháme další koření – lžičku pálivé papriky a lžičku drceného kmínu s lžící rozpuštěného másla, trochu přisolíme a směsí pak natíráme jednotlivé porce kuřete, které ještě krátce ogrilujeme. Z vývaru a drůbků může být chutná polévka.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.