Markéta Vejvodová

redaktorka publicistiky

V Českém rozhlasu Region pracuji jako redaktorka publicistiky a mimo jiné připravuje příspěvky do pořadů Výlety, Doktorská rada a Hobby magazín.

Pracovala jsem v agenturách Euro RSCG a JWA Prague. Původně jsem ale vystudovala hru na klavír na Pražské konzervatoři a hudební fakultě AMU v Praze a jako klavíristka jsem až do roku 2000 koncertovala pravidelně v Čechách i v zahraničí.

Své hudební zkušenosti jsem zúročila v letech 2006-2009 jako hudební redaktorka a moderátorka stanice Český rozhlas 3 - Vltava.

Ve volných chvílích si ráda poslechnu veškerou dobrou hudbu - od jazzu přes tradiční lidovou hudbu, rock i klasiku a dechovku - a to nejlépe na koncertech, kde je přímý kontakt s umělci.

Ráda by měla více času na divadla i kina, ale když mám konečně volno, odjíždí co nejrychleji z Prahy do přírody - po Středočeském kraji nebo do oblíbených Jeseníků.

Film, co mne pořád baví: Prázdniny v Římě (poprvé jsem ho viděla ve 13 letech a od té doby asi 40x - mám na ten film už asi Pavlovův reflex, dokonale mi totiž navozuje pocit prázdnin a naprostého volna). Ale jinak každá dobrá komedie - koneckonců film už kdysi dávno vznikl proto, aby lidi především BAVIL.

Hudba, kterou mám ráda: Pokud jde o skladatele, tak Debussyho a Mozarta. Jejich hudba je tak pozitivní, že dokáže vždy zlepšit náladu. Ale dále to je například česká skupina Camael, Gilbert Bécaud, Keith Jarreth, Phill Collins, Céline Dion, Magdaléna Kožená a José Cura.

Kniha, u níž nikdy neusnu: Upřímně, dnes si času, kdy můžu konečně spát, vážím natolik, že knihy nevítězí. Je ale pravda, že jsem kdysi dávno trpěla nespavostí nad známými trháky Jih proti severu a Tři mušketýři... V poslední době jsem dlouho večer sedávala nad knihou The Secret (Tajemství) a doma mám poměrně vysoký komínek esoterických knih, které si podle nálady a potřeby průběžně pročítám.

Motto: Všeliké kvaltování toliko pro hovada jest (J. A. Komenský)

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové