Mangové osvěžení

Sladké mango je výborné ovoce pro přípravu osvěžujících lahůdek. Zuzka Plíšková doporučuje dva velmi jednoduché způsoby úpravy tohoto exotického ovoce.

Mangové lassi

Budete potřebovat:

  • 350 ml mléka
  • 250 g bílého jogurtu
  • 2 střední manga
  • mletý kardamom
  • lžíci medu

Postup:

1. Mangovou dužinu nakrájíme na kousky a necháme zmrazit.

2. Smícháme mléko, jogurt, kardamom a med.

3. Spolu s mangem dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.

4. Popíjíme vychlazené v horkých dnech.

Mangové nanuky

Budete potřebovat:

  • 200 g bílého jogurtu
  • 1 mango
  • 1 lžíci moučkového cukru
  • trochu strouhaného zázvoru
  • čerstvou mátu

Postup:

1. Mango oloupeme a dužinu nakrájíme na kousky.

2. Společně se zázvorem, jogurtem, mátou a cukrem rozmixujeme dohladka.

3. Rozdělíme do tvořítek na nanuky a necháme nejlépe přes noc v mrazáku.

autor: Zuzana Plíšková

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.