Makovec
Mák obsahuje hodně vápníku, je zdravý pro naše kosti.
Suroviny:
2,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek mléka
¾ hrnku cukru
½ hrnku oleje
2 vejce
1 kypřicí prášek
1 hrnek mletého máku
1 sáček citronového cukru nebo trochu strouhané citronové kůry
tuk a mouka na plech nebo pečicí papír
Postup:
1. Nejlépe elektrickými metličkami ušleháme vejce s cukrem, přidáme olej, mléko a nakonec mouku prosátou s kypřicím práškem a umletý mák.
2. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech (nebo si plech vyložíme pečicím papírem) a ve středně předehřáté troubě upečeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka