Maďarský guláš

Suroviny: 400 g vepřové kýty, 1 cibule, 3 lžíce oleje, 6 lžic rajského protlaku, 6 lžic sterilovaného leča, 1 dl kysané smetany, mletá sladká paprika, sůl.

Postup: Kýtu nakrájíme přes vlákno na hranolky, osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme nakrájenou cibuli a znovu osmahneme. Směs osolíme, přidáme papriku, pak protlak a znovu osmahneme. Na konec zalijeme smetanou a lečem, krátce povaříme a podáváme s dušenou rýží.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.