Lívance s jablky
Dobrá kombinace, která může i překvapit.
Suroviny:
2 vejce
250 ml mléka
2 rovné lžíce cukru
8 mírně vrchovatých lžic hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
špetka soli
2 jablka
olej
skořicový cukr
Postup:
1. Jablka opláchneme, oloupeme a rozkrájíme na plátky asi 2 mm silné – pokud možno rovné, ne do měsíčků. Lépe to funguje při smažení.
2. Rozšleháme vejce s cukrem a mlékem, postupně přidáme mouku s prosátým práškem a špetku soli. Umícháme hladké těsto.
3. Na pánvi rozehřejeme olej, sběračkou naléváme lívance a na každý naklademe plátky jablek. Trochu ubereme oheň, usmažíme po jedné straně a opatrně obrátíme a dosmažíme. Na tefalové pánvi už ani nemusíme dolévat olej na další smažení.
4. Před podáváním poprášíme skořicovým cukrem nebo cukrem moučkou a skořicí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.