Lívance s jablky

Dobrá kombinace, která může i překvapit.

Suroviny:
2 vejce
250 ml mléka
2 rovné lžíce cukru
8 mírně vrchovatých lžic hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
špetka soli
2 jablka
olej
skořicový cukr

Postup:

1. Jablka opláchneme, oloupeme a rozkrájíme na plátky asi 2 mm silné – pokud možno rovné, ne do měsíčků. Lépe to funguje při smažení.

2. Rozšleháme vejce s cukrem a mlékem, postupně přidáme mouku s prosátým práškem a špetku soli. Umícháme hladké těsto.

3. Na pánvi rozehřejeme olej, sběračkou naléváme lívance a na každý naklademe plátky jablek. Trochu ubereme oheň, usmažíme po jedné straně a opatrně obrátíme a dosmažíme. Na tefalové pánvi už ani nemusíme dolévat olej na další smažení.

4. Před podáváním poprášíme skořicovým cukrem nebo cukrem moučkou a skořicí.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.