Litoměřická radnice chce letos investovat do rekonstrukce bývalého pivovaru i do přestavby budovy bývalé vojenské ubytovací a stavební správy

5. leden 2024 09:48

Litoměřická radnice pro letošní rok schválila schodek rozpočtu ve výši 61 milionů korun. V plánu je nejen řada rekonstrukcí městských budov, ale také investice do výstavby nových sportovišť.

Mezi největší plánované výdaje jednoznačně patří přestavba budovy bývalé vojenské ubytovací a stavební správy na kulturně-kreativní centrum, kde bude sídlit také celá základní umělecká škola. Město letos na projekt vyčlenilo 86 milionů korun. Dalších 107 milionů korun radnice v podobě dotace získala z Národního plánu obnovy.

Další opravy se budou týkat budovy bývalého pivovaru. Na pokračující opravy město vyčlenilo zhruba 82 milionů korun. Radnice bude investovat také 32 milionů korun do přestavby domu v Želetické ulici na azylové a sociální bydlení.

16 milionů korun pak půjde do oprav ulic Karolíny Světlé a Zelené a dalších zhruba pět milionů korun město investuje do rozšíření hřbitova.

Z projektů, které nespadají do městského rozpočtu, je letos v plánu i nový dům pro seniory, kterýchce vybudovat charita Litoměřice nad budovou nemocnice. Obyvatelé Litoměřic se také dočkají rekonstrukce tamní porodnice.

Investice plánují i další města na Litoměřicku

V Roudnici nad Labem plánují dokončit rozšiřování ZŠ Školní. Nově vznikne sedm dalších tříd. Půjde zejména o odborné učebny pro výuku chemie, fyziky nebo polytechniky. Celková kapacita vzroste o 60 žáků.

Ve Štětí letos chtějí začít s dlouho plánovaným odkanalizováním pěti místních částí.

V Lovosicích se cestující dočkají opravených nástupišť, poté plánuje Správa železnic začít i s opravou samotné nádražní budovy.

Spustit audio

Související