Literární Františkovy Lázně nabídnou setkání se spisovateli, křty knih i hudební produkce

V duchu Svobodné literatury se ponese přeshraniční projekt Literární Františkovy Lázně. 22. ročník festivalu se uskuteční od 17. do 21. října. Mediální tváří přehlídky je spisovatel Michal Viewegh.

Festival Literární Františkovy Lázně bude zahájen v chebském infocentru ve čtvrtek 17. října. Přehlídku otevře ve 14:30 vernisáž výstavy Richarda Švandrlíka „Znáš? Poznáváš?“. V Německu žijící výtvarník představí svoje grafiky vytvářené tuší a akrylem. Od 18:15 se pak uskuteční křest básnické sbírky františkolázeňské básnířky Aleny Vávrové. Celý letošní festival se ponese v duchu Svobodné literatury.

V pátek zamíří festival mezi děti

Spisovatelé, hudebníci a výtvarníci navštíví františkolázeňskou základní školu. Žáci se například seznámí s hrou na harfu nebo kytaru a s lidovými zvyky. Proberou pohádku a ilustrace, nejstarší žáci budou mít ve třídě Slam poetry a dozvědí se také něco o výrobě loutek.

Jak uvedla za pořadatele Alena Vávrová, ani letos návštěvníci nepřijdou o setkání s literáty, autogramiády, křty knih, hudební vystoupení a Happeningový vlak. Celý program naleznete zde. Festival se koná pod záštitou Českého centra mezinárodního PEN klubu v Praze.

autoři: nkr , Dana Jelínková | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio