Lidské tělo cukr potřebuje. To ale neznamená, že bychom měli jíst sladké, upozorňuje výživová poradkyně
3. prosinec 2024
Opravdu škodí cukr v potravinách? O tom si budeme povídat s výživovou specialistkou Mirkou Zemanovou.
„Chuť samotného cukru je extrémní, ale už jsme si na ni zvykli. Dřív lidé vnímali sladkou chuť i v mrkvi, petrželi nebo dýni – sladili proto přirozeněji,“ vysvětluje Mirka Zemanová.
Kde všude v jídle na nás číhá cukr? Je rozdíl mezi cukrem a sacharidy? Kolik cukru může člověk do svého jídelníčku zařadit, aby to bylo zdravé? Poslechněte si celý rozhovor z přiloženého audiozáznamu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.