Lidské tělo cukr potřebuje. To ale neznamená, že bychom měli jíst sladké, upozorňuje výživová poradkyně
3. prosinec 2024
Opravdu škodí cukr v potravinách? O tom si budeme povídat s výživovou specialistkou Mirkou Zemanovou.
„Chuť samotného cukru je extrémní, ale už jsme si na ni zvykli. Dřív lidé vnímali sladkou chuť i v mrkvi, petrželi nebo dýni – sladili proto přirozeněji,“ vysvětluje Mirka Zemanová.
Kde všude v jídle na nás číhá cukr? Je rozdíl mezi cukrem a sacharidy? Kolik cukru může člověk do svého jídelníčku zařadit, aby to bylo zdravé? Poslechněte si celý rozhovor z přiloženého audiozáznamu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.