Lidé se můžou znovu vyjádřit k plánovaným halám u hlavního tahu z Teplic k dálnici D8

24. duben 2019 08:12

Lidé se můžou znovu vyjádřit k plánovaným halám u Malhostic na Teplicku. S jejich výstavbou totiž počítá upravený záměr soukromé společnosti. Ta tam plánuje šest nových hal.

Haly mají zabírat dohromady téměř 120 000 metrů čtverečních – tedy zhruba jako 24 fotbalových hřišť. Investor je chce využívat pro skladování a lehkou výrobu.

Nové haly mají stát v blízkosti hlavního tahu z Teplic k dálnici D8 a Ústí nad Labem, tedy u silnice I/63 a podle dokumentace pro posouzení vlivu na životní prostředí má stavba začít v příštím roce.

Teď ale začíná zjišťovací řízení a k němu se může vyjádřit veřejnost. Připomínky k plánům na výstavbu hal přijímá ústecký krajský úřad do 23. května.

Plány na areál nedaleko Malhostic a Rtyně na Teplicku se objevily už na podzim 2017. Investor tam chtěl tehdy postavit areál se sedmi halami, které měly mít dohromady rozlohu zhruba jako 26 fotbalových hřišť. Ústecký krajský úřad ale firmě dokumentaci pro posouzení vlivu na životní prostředí vrátil, a chtěl ji přepracovat.

Vedle připomínek autora oponentního posudku měl investor zapracovat i připomínky od spolků nebo občanů, kteří nesouhlasili s umístěním areálu do Českého středohoří. Proti plánům se tehdy postavila také rada kraje.

Firma nakonec svoje plány stáhla. Teď je obnovila další společnost, i když v omezené verzi. Hal není sedm, ale jen šest, a jejich rozloha se snížila ze zhruba 134 na 120 tisíc metrů čtverečních.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související