Liberec musí dohánět ve 2. předkole EL jednobrankové manko

25. červenec 2013

Účast v evropském poháru může pro dva české fotbalové týmy skončit nečekaně brzy. Sparta a Liberec to ale rozhodně nechtějí ve 2. předkole Evropské ligy připustit. Pražský tým ovšem potřebuje po úvodní remíze 2:2 uspět v Göteborgu proti švédskému Häckenu. Liberecký Slovan pak bude dohánět proti Skontu Riga v domácím prostředí porážku 1:2 z Lotyšska.

„Ty chyby byly žákovské, na to jsme doplatili. Ten zápas měl skončit v klidu 3:0 a teď bychom se o ničem takovém nebavili. Udělali jsme si to zbytečně těžké, ale je jen na nás se z toho dostat. Doufám, že to zvládneme,“ nepropadá před odvetou panice liberecký útočník Michael Rabušic.

Dostat hráče zpátky do pohody pomohlo i ligové utkání v Olomouci, které Slovan zvládnul vítězně.

„Když jsme jeli z Rigy, byla nálada špatná, protože když víte, že zápas máte v klidu vyhrát, a prohrajete ho, není to dobré. Ale doufám, že po Olomouci je tu větší klid, že jsme se srovnali a tohle utkání nám pomůže,“ říká Michael Rabušic - hlavní ofenzivní zbraň Liberce.

Slovan má na začátek sezóny - stejně jako ostatní čeští zástupci v pohárech - nabitý program. I to by mu mohlo pomoct rychle zapomenout na nepovedený zápas.

„Je to v rychlém sledu, spíš tam hraje roli regenerace, abychom se dali fyzicky dohromady a byli plní sil. Je to krátká doba z tohoto pohledu, jinak si myslím, že po psychické stránce jsme na začátku sezony, to nehraje takovou roli,“ myslí si trenér severočeského týmu Jaroslav Šilhavý.

Jak se povede Liberci proti Skontu Riga i Spartě na půdě švédského Häckenu, uslyšíte ve vysílání Radiožurnálu od 19 hodin nejdříve v aktuálních vstupech, druhé poločasy pak střídavě v přímé reportáži.

autoři: tej , mva
Spustit audio