Liberci pomohla shovívavost sudího. Byl jsem napnutý, přiznal trenér

26. červenec 2013

Fotbalisté Sparty i Liberce měli před odvetami druhého předkola Evropské ligy prakticky stejný úkol. Museli po výsledkově nepovedených úvodních zápasech vyhrát. Sparta to na hřišti švédského Häckenu nezvládla a končí. Naopak Liberec po vítězství nad Sconto Riga 1:0 postupuje.

Na stadionu u Nisy se ale odehrál zajímavý příběh. A v jeho hlavní roli byl gólman Přemysl Kovář. Slovan se dostal proti Skontu Riga rychle do potřebného vedení, jenže pak rozhodčí písknul po běžné strkanici v pokutovém území penaltu. Sinelnikovs ale proti domácímu gólmanovi neuspěl.

„Tak už musel něco chytit, minulý půlrok na něj šly tři střely, tak teď nás dvakrát podržel. Díky mu za to,“ prohlásil liberecký kapitán Radoslav Kováč, kterému se po postupu viditelně ulevilo.

Jenže nechybělo moc, a radovat se mohlo lotyšské Sconto. V samotném závěru utkání totiž běžel Mingazov sám na gólmana Kováře, který ho při pokusu o kličku srazil. Podle norského rozhodčího Johnsena to ale tentokrát faul na penaltu nebyl.

„Už mi to říkal Honza Nezmar, že má říct, že si to nepamatuješ, že to smrdělo, ale že si to nepamatuješ. Tak vám to teď říkám,“ popisoval zpětně kritickou situaci už se smíchem gólman Přemysl Kovář. Většině jeho spoluhráčů ale dost zatrnulo.

„Otáčel jsem se, vypadalo to jako penalta. Ale to není můj byznys, je to věc rozhodčího. Podle mě první penaltu taky nemusel pískat, kompenzoval to třeba, ale kdyby to v 92. minutě fouknul, asi bychom byli venku,“ konstatoval kapitán Slovanu Radoslav Kováč.

A úplně v klidu nebyl po nepenaltovém souboji nakonec ani trenér Jaroslav Šilhavý, který po utkání zvolil diplomatickou odpověď.

„Jestli jsem měl strach? V zápase je člověk napnutý, ale tam byly jiné momenty, tenhle byl na rozhodčím. Ale napnutý jsem byl až do konce toho zápasu, včetně tohohle momentu,“ prohlásil trenér severočeského týmu, který se v dalším kole utká se švýcarským týmem FC Curych.

autoři: tej , mva
Spustit audio