Letní salát

Poslouží i jako lehká večeře a příprava není náročná, navíc se na ní mohou podílet všichni členové rodiny – někdo krájí, někdo strouhá, někdo míchá a ten nejdůležitější ochucuje.

Suroviny:
150-200 g ementálu (nebo levnějšího eidamu)
100 g mrkve
100 g celeru
1 paprika (žlutá nebo zelená – pro oko)
2 lžíce oleje
citronová šťáva
lžička hořčice
sůl
špetka cukru

Postup:

1. Sýr nakrájíme na nudličky, papriku na drobné proužky.

2. Mrkev a celer po očištění nahrubo nastrouháme.

3. Šťávu z citronu smícháme s hořčicí, olejem, solí a špetičkou cukru a tuto zálivku vmícháme do směsi sýra a zeleniny.

4. Podáváme vychlazené s kouskem pečiva.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.