Letní kino v Teplicích začne promítat v srpnu. V červenci se na tmu čeká déle

22. červenec 2015

Čekat až se setmí, to musejí všichni provozovatelé letních kin. V červenci je čekání na tmu dlouhé a i to je jeden z důvodů, proč v Teplicích začnou promítat až na začátku srpna.

„Jak se noci prodlužují, můžeme v srpnu začínat promítání už v devět večer,“ vysvětluje ředitel Domu kultury v Teplicích Přemysl Šoba.

Kino na zámku bude promítat poprvé v pátek 31. července a pak každý čtvrtek, pátek, sobotu a neděli až do konce prázdnin. „Pak nám na kino na zámku naváže oblíbený festival Divadlo na zámku,“ doplňuje Přemysl Šoba.

Letní kino na nádvoří teplického zámku bude letos promítat teprve podruhé. „Chtěli jsme místním dopřát romantiku filmů pod hvězdami. Kdysi jsme proto promítali na stěnu domu kultury,“ vzpomíná Přemysl Šoba. Toto promítání se však neosvědčilo. Nešlo dost dobře zabránit tomu, aby se na filmy nedívali také neplatící diváci shromáždění v okolí.

„Na zámku jsme v příjemném prostředí, které má své pevné hranice a navíc jsme schopni tu všechna místa i zastřešit, takže nás nezaskočí ani rozmary počasí,“ dodává Přemysl Šoba.

Co se bude promítat? Např. 13. srpna uvidí návštěvníci např. kultovní Pražskou pětku s příběhy Trpaslík nebo Na brigádě. Jde o restaurovanou verzi filmu, který kdysi patřil ke žhavému zboží. Jestli bude fungovat i v letním kině, to se uvidí.

Do letních kin chodí diváci především na horory, animované filmy nebo romantickou podívanou. Tu si užijí třeba ti, kteří přijdou hned na první teplické promítání - 31.července bude kino na zámku hrát Padesát odstínů šedi.

autor: Lenka Šipošová
Spustit audio