Letní bramborový salát

Do toho vánočního je ještě daleko, tak zkusme odlehčenou variantu.

Suroviny:
1 kg brambor
4 pěkná velká rajčata
1-2 okurky rychlokvašky (náhrada – sterilované okurky) recept zítra
130 g majonézy
1 cibule menší
citronová šťáva
sůl
pepř
špetka cukru
bujonová kostka
případně vařená vejce a pažitka

Postup:

1. Den předem si uvaříme brambory ve slupce.

2. Druhý den brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do menší mělké misky.

3. Bujonovou kostku dáme rozvařit do 200 ml vody a tímto „vývarem“ zalijeme nakrájené brambory. Necháme asi 30 minut nasáknout.

4. Zatím si nakrájíme okurky a rajčata na kostičky, cibuli nadrobno. Majonézu osolíme, opepříme a doladíme citronovou šťávou a špetkou cukru. Vmícháme ji do rajčat a okurek.

5. Nakonec zlehka vmícháme kostky brambor.

6. Zdobit můžeme kolečky vařených vajec a pažitkou.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.