Kyselica chudá - postní
Suroviny: Kysané zelí, smetana, mléko, hladká mouka, vejce, sůl, pepř, případně špetku cukru a kousek másla.
Postup: Do hrnce dáme zelí, přilijeme vodu, dosolíme a uvaříme. Smícháme si mléko s trochou smetany a hladké mouky, zavaříme do polévky, v závěru do ní ještě rozkvedláme vejce (stačí 2 na 4 porce), opepříme, podle chuti dosolíme a chuť můžeme doladit špetičkou cukru. Na talíři dáme do polévky ještě oříšek másla, přikusujeme vařené brambory.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.