Kyprý perník

Tradiční moučník, který můžete pokaždé jinak ozdobit.

Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky (250 ml)
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
půl hrnku oleje
1 vejce
1 kypřicí prášek do perníku nebo perníkové koření a kypřicí prášek
2 lžíce kakaa
čokoládová poleva
cukrové barevné zdobení

Postup:

1. V míse smícháme vejce, cukr, mléko a olej – můžeme našlehat elektrickými metličkami.

2. Přisypeme mouku s prosátým kypřicím práškem a kakaem.

3. Těsto vlijeme do hlubšího pekáčku vyloženého pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.

4. Zchladlý perník polijeme čokoládovou polevou, necháme jen chvíli mírně zatuhnout a pak posypeme barevnou cukrovou rýží. Můžeme sypat také strouhaným kokosem nebo zvolit bílou polevu a posypat ji čokoládovou rýží…

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.