Kyprý perník
Tradiční moučník, který můžete pokaždé jinak ozdobit.
Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky (250 ml)
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
půl hrnku oleje
1 vejce
1 kypřicí prášek do perníku nebo perníkové koření a kypřicí prášek
2 lžíce kakaa
čokoládová poleva
cukrové barevné zdobení
Postup:
1. V míse smícháme vejce, cukr, mléko a olej – můžeme našlehat elektrickými metličkami.
2. Přisypeme mouku s prosátým kypřicím práškem a kakaem.
3. Těsto vlijeme do hlubšího pekáčku vyloženého pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.
4. Zchladlý perník polijeme čokoládovou polevou, necháme jen chvíli mírně zatuhnout a pak posypeme barevnou cukrovou rýží. Můžeme sypat také strouhaným kokosem nebo zvolit bílou polevu a posypat ji čokoládovou rýží…
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.