Kvůli omezením vlády ubylo lidem míst, kde mohou sportovat nebo kam jít na výlet

2. březen 2021 14:08

Při sportování nebo vycházkách nemůžou lidé opustit obec, ve které bydlí. Vládní nařízení platí do 21. března. Například obyvatelé Dubí na Teplicku mají díky velké rozloze města s jeho částmi možnost vyjet i na hory v okolí Cínovce. Naopak sousední Novosedlice obklopují i Teplice a Proboštov. Příliš možností, kde venku trávit čas, tamní obyvatelé nemají.

„Kdybych chtěl jít do přírody, tak to mám de facto za rohem. Máme tady lesopark Sokolka – je moc pěkný, pro maminky s dětmi ideální, ale poměrně malý. Když půjdu kousek dál, dostanu se na louky, kde už si nejsem jistý, kde je konec Novosedlic a kde začínají Běhánky, Dubí, nebo jiné obce. Jinak, když je pěkně, tak se chodí k rybníku – tam je pak frekvence těch lidí poměrně hustá,“ shrnuje Martin Stehlík, který bydlí v Novosedlicích.

„To riziko, že na těchto místech začne být víc lidí, tu samozřejmě je. Byla ale instruována městská policie, aby dohlížela na neshlukování lidí. Takže je upozorňují a kontrolují to,“ vysvětluje nezávislý starosta Novosedlic Radoslav Bartůněk.

Na hlídky policistů nebo strážníků mohou lidé narazit u jezera Milada na Ústecku – většími částmi totiž spadá pod Chabařovice a Ústí nad Labem, nejmenší částí pak pod Trmice. I tam je možné narazit na hlídky policistů nebo strážníků. Tomáš Kraus je zvyklý běhat kolem jezera – bydliště má v Trmicích, ale bydlí v Radejčíně.

„Budu běhat v Dubičkách po kopci. To omezení je nepříjemné pro všechny, ale z toho běžeckého hlediska ho vítám – donutí mě to běhat po kopcích,“ uzavírá s úsměvem Tomáš Kraus.

Mezi zajímavosti patří i to, že cesta na vrchol Bořně vede z Bíliny přes katastr Hrobčic anebo to, že zahrádkářská kolonie Na Lišce u teplické Doubravky spadá pod sousední Bystřany.

Spustit audio

Související