Kuřecí salát

Jak se říká – kuře stokrát jinak, ale tenhle salát patří do první desítky. Jde přitom o lehkou a luxusní letní večeří…

Suroviny:
1 kuřecí prsa
100 g celeru
100 g majonézy
1 navinulé jablko
sůl
pepř
citronová šťáva
špetička cukru moučky
event. lžíci drobně nakrájené cibule
lžíce nastrouhané sterilované okurky
listy salátu

Postup:

1. Maso bez kůže vaříme (můžeme využít i zbytky pečeného kuřete) v osolené vodě a když je poloměkké, přidáme plátky celeru a dovaříme. Celer by neměl být rozvařený.

2. Vyndáme z vody, necháme vystydnout a nakrájíme na úhledné kousky.

3. Nakrájíme jablko na kostičky, zakapeme citronem – kvůli chuti i kvůli tomu, aby nezhnědlo.

4. Majonézu ochutíme solí, pepřem, špetičkou cukru a případně i jemně sekanou cibulí a strouhanou sterilovanou okurkou.

5. Nakrájené maso, celer a jablko promícháme s ochucenou majonézou, podle chuti ještě přidáme citronovou šťávu a dáme vychladit.

6. Podáváme na listu salátu a kouskem pečiva.

Dobrou chuť vám přeje Vlaďka Krumpová a Český rozhlas Sever!