Kuřecí salát
Jak se říká – kuře stokrát jinak, ale tenhle salát patří do první desítky. Jde přitom o lehkou a luxusní letní večeří…
Suroviny:
1 kuřecí prsa
100 g celeru
100 g majonézy
1 navinulé jablko
sůl
pepř
citronová šťáva
špetička cukru moučky
event. lžíci drobně nakrájené cibule
lžíce nastrouhané sterilované okurky
listy salátu
Postup:
1. Maso bez kůže vaříme (můžeme využít i zbytky pečeného kuřete) v osolené vodě a když je poloměkké, přidáme plátky celeru a dovaříme. Celer by neměl být rozvařený.
2. Vyndáme z vody, necháme vystydnout a nakrájíme na úhledné kousky.
3. Nakrájíme jablko na kostičky, zakapeme citronem – kvůli chuti i kvůli tomu, aby nezhnědlo.
4. Majonézu ochutíme solí, pepřem, špetičkou cukru a případně i jemně sekanou cibulí a strouhanou sterilovanou okurkou.
5. Nakrájené maso, celer a jablko promícháme s ochucenou majonézou, podle chuti ještě přidáme citronovou šťávu a dáme vychladit.
6. Podáváme na listu salátu a kouskem pečiva.
Dobrou chuť vám přeje Vlaďka Krumpová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka