Kuře v pytli

Kuře, pečení, drůbež

A to doslova! No… Vlastně spíš v pytlíku.

Suroviny:
1 kuře
1 velký papírový sáček nebo speciální sáček na pečení
mletý pepř
mletá paprika – sladká i trochu pálivé
sušený mletý zázvor
sůl
2-3 lžíce másla

Postup:

1. Kuře opláchneme, osušíme a potřeme ze všech stran rozpuštěným máslem.

2. Smícháme sůl s kořením (můžeme použít i hotové kořenicí směsi – např. na grilované kuře) a touto směsí kuře celé poprášíme. Dáme v zakryté míse odležet do chladu přes noc.

3. Druhý den dáme kuře do sáčku, přifoukneme, aby se sáček zcela nepřilepil, pevně zavážeme nití nebo potravinářským provázkem a dáme na plechu do už rozpálené trouby.

4. Pečeme – podle velikosti kuřete hodinu, ale raději hodinu a půl. Podáváme s vařenými bramborami a kompotem podle chuti.