Kuře v mrkvi
A taky na smetaně!
Suroviny:
1 kuřecí prsa
2-3 mrkve
200 ml smetany – šlehačky
cibule
trochu oleje
sůl
Postup:
1. Maso nakrájíme na kousky, osolíme a ze všech stran opečeme na rozehřátém oleji se zpěněnou nakrájenou cibulí. Tuku dáme jen trochu, šlehačka je také dost tučná.
2. Opečené maso podlijeme, asi 20 minut dusíme a pak přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a společně dodusíme.
3. V závěru zalijeme šlehačkou, necháme ještě chvíli probublat. Podáváme s rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.