Kuře s těstovinami
Využití těstovin nemá v kuchyni hranice – stejně jako využití těstovin a jejich spojení nemůže nikdy dopadnout špatně!
Suroviny:
půl balíčku těstovin – např. vrtulky
4 kuřecí stehenní řízky
3 lžíce rajského protlaku
1 menší cibule
4 lžíce oleje
provensálské koření
sůl
Postup:
1. Kuřecí maso osolíme, na rozehřátém oleji (2 lžíce) z obou stran opečeme a buď dodusíme do měkka, nebo dopečeme v troubě. Můžeme využít i úpravu grilem.
2. Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě, jak jsme zvyklí, a scedíme je. Trochu vody si ponecháme pro podlití protlaku.
3. Na zbytku oleje krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme protlak a provensálské koření, podle potřeby maličko přilijeme vody z těstovin a necháme produsit.
4. Upravený protlak vmícháme do uvařených těstovin, na talíři z nich uděláme hnízdo a položíme do něj upečené kuřecí maso. Hlávkový salát se lžící kysané smetany je příjemným doplňkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.