Kuře na jablkách
S kuřetem můžete dělat v kuchyni „psí kusy“ – vyjde z něj pochutnání při pečení, dušení, smažení, ba i vaření a rovněž je velmi tolerantní k přísadám. Snese se se zeleninou i ovocem.
Suroviny:
1 kuře nebo 4 stehna (jsou dříve upečená a šťavnatější)
2-3 kyselejší jablka
2 lžíce másla
sůl
pro odvážnější i 2 lžíce rozinek
Postup:
1. Maso opláchneme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáče s máslem, mírně podlijeme, přiklopíme a dáme péci.
2. Jablka omyjeme, rozkrojíme, vyndáme jaderník, rozkrájíme na osminky, loupat není nutné.
3. Zhruba po 15 minutách pečení přidáme osminky jablek, ti chuťově odvážnější ještě přidají rozinky, podle potřeby ještě přilijeme trochu vody, přiklopíme a pečeme.
4. Na posledních asi 10 minut odklopíme, aby se upekla zlatavější kůrčička. Vhodnou přílohou je rýže.
Dobrou chuť vám přeje Monika Beránková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.