Která hospodyně nezná připálenou omáčku nebo buchtu. Vše jde zachránit. Jen musíte vědět jak
Jak napravit a vylepšit pokrmy, jakož i různé triky a fígle kuchařské.
Přesolili jste polévku nebo omáčku? Vhoďte do ní nakrájený syrový brambor či kus chleba. Ty sůl vytáhnou. Nebo přes hrnec napněte vlhkou utěrku a slaná pára se do ní nachytá. Přesolené uzené maso namočte na půl hodiny do mléka.
Připálené jídlo postavte s pokličkou do studené vody. To, co nedrží u dna, přelijte do jiné nádoby. Nebo do připáleného jídla vložte rozžhavenou vidličku a ponechte, dokud syčí. Bábovka, dort či piškot se nepřipálí, dáme-li do rohu trouby nádobku s vodou. Připáleninu z koláče či buchet ostrouhejte struhadlem. Nepřipálí se, když je podložíte pečicím papírem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.