Krkovice se zázvorem. Podáváme s dušenými jablky

Tento recept v sobě kombinuje zajímavé ingredience a pochází z polské kuchyně. Určitě vás překvapí skvělou chutí.

Ingredience
  • 4 plátky vepřové krkovice bez kosti o hmotnosti cca 150 g
  • olej na opékání
  • 1 PL strouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 středně velká jablka
  • mletý pepř, sůl
  • vývar na podlití

Plátky masa otřeme vlhkou utěrkou, na stranách je několikrát nařízneme, naklepeme a v rozpáleném oleji je zprudka opečeme do zlatova. Potom je osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným zázvorem, podlijeme malým množstvím vývaru a pod poklicí dusíme cca 20 minut. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme vývarem. Po dvaceti minutách k masu přidáme neoloupaná, na cca 1 cm plátky nakrájená jablka, zbavená jadřinců. Společně dusíme ještě asi 3 – 5 minut. Maso podáváme polité vypečenou šťávou a obložené dušenými jablky.

Vhodnou přílohou jsou brambory v různých úpravách.

Mirka Kuntzmannová

Miroslava Kuntzmannová

Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.

autor: iko