Krasobruslař Tomáš Verner navštívil s Olympijskou hlídkou Ústí. Snaží se nalákat mládež, aby sportovala

21. listopad 2014

Dnešní děti se málo hýbou. Aby to bylo jinak, snaží se je český olympijský výbor motivovat prostřednictvím takzvaných olympijských hlídek. Ty navštěvují školy, které se dokázaly do takzvaného olympijského víceboje zapojit všechny své žáky. Odměnou za celoškolní sportování je pak návštěva slavného sportovce. Dnes (21.11.) byl ve Velkém Březně a v Ústí hlavní hvězdou krasobruslař Tomáš Verner.

Olympijská hlídka je hodinový moderovaný sportovní program pro školy. Škola se v rámci něj zapojí do olympijského víceboje, ve kterém jsou zastoupeny základní atletické disciplíny, jako je běh, hod nebo skok. Nejsou přitom ani tak důležité měřitelné výkony dětí, ale spíš jejich nadšení.

V Ideálním případě by se víceboje měla zúčastnit celá škola. Děti bývají ze sportovní hvězdy, kterou znají z televize, nadšené. Inspirace pomocí idolu prostě funguje.

Krasobruslení sice není hokej, ale Tomáš Verner si během své kariér vybudoval zvučné jméno a obdivně na něj koukají jak malé holky, tak kluci, a to i přesto, že s aktivním bruslením už skončil.

autor: Lenka Šipošová
Spustit audio