Králík se špenátem

Přejte sousedovi, ať se mu králičí chov daří a třeba se pak s králíkem dostane i na vás. Ostatně králíka najdete i v mrazících pultech supermarketů nebo ve specializovaných prodejnách.

Suroviny:
4 králičí stehna nebo 2 stehna a hřbet
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
3-5 stroužků česneku
sůl
1 balíček mraženého špenátu

Postup:

1. Porce králíka opláchneme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáče s máslem a olejem. Mírně podlijeme, poházíme plátky česneku a dáme do trouby péci.

2. Ke konci pečení se pustíme do přípravy špenátu – podle návodu na balíčku a dáme vařit oloupané brambory.

3. Pak už jen naaranžujeme brambory, špenát a porci králíka na teplý talíř a podáváme. Někdo dává přednost bramborovým knedlíkům. Ať už zvolíte knedlíky nebo brambory, přelijte je vypečenou šťávou.