Králík se špenátem
Přejte sousedovi, ať se mu králičí chov daří a třeba se pak s králíkem dostane i na vás. Ostatně králíka najdete i v mrazících pultech supermarketů nebo ve specializovaných prodejnách.
Suroviny:
4 králičí stehna nebo 2 stehna a hřbet
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
3-5 stroužků česneku
sůl
1 balíček mraženého špenátu
Postup:
1. Porce králíka opláchneme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáče s máslem a olejem. Mírně podlijeme, poházíme plátky česneku a dáme do trouby péci.
2. Ke konci pečení se pustíme do přípravy špenátu – podle návodu na balíčku a dáme vařit oloupané brambory.
3. Pak už jen naaranžujeme brambory, špenát a porci králíka na teplý talíř a podáváme. Někdo dává přednost bramborovým knedlíkům. Ať už zvolíte knedlíky nebo brambory, přelijte je vypečenou šťávou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.