Kotlety s bramborami a rajčaty

Maso od kosti chutná nejlíp a kotlety můžete pomocí dalších surovin „přemluvit“, aby nebyly suché…

Suroviny:
4 kotlety
4 brambory
4 cibule
4 rajčata
4 lžíce hořčice
sůl
pepř
tymián
tuk na plech

Postup:

1. Kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme.

2. Brambory krátce předvaříme, cibuli nakrájíme na plátky, spaříme vařící vodou a ocedíme.

3. Do vymaštěného pekáče vložíme kotlety, plátky cibule a plátky předvařených brambor a zhruba půlhodiny pečeme.

4. Pak kotlety potřeme hořčicí, přidáme plátky osolených a opepřených rajčat, lehce poprášíme tymiánem a ještě asi deset minut dopékáme.

Dobrou chuť vám přeje Vlaďka Krumpová a Český rozhlas Sever!