Kotlety s bramborami a rajčaty
Maso od kosti chutná nejlíp a kotlety můžete pomocí dalších surovin „přemluvit“, aby nebyly suché…
Suroviny:
4 kotlety
4 brambory
4 cibule
4 rajčata
4 lžíce hořčice
sůl
pepř
tymián
tuk na plech
Postup:
1. Kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme.
2. Brambory krátce předvaříme, cibuli nakrájíme na plátky, spaříme vařící vodou a ocedíme.
3. Do vymaštěného pekáče vložíme kotlety, plátky cibule a plátky předvařených brambor a zhruba půlhodiny pečeme.
4. Pak kotlety potřeme hořčicí, přidáme plátky osolených a opepřených rajčat, lehce poprášíme tymiánem a ještě asi deset minut dopékáme.
Dobrou chuť vám přeje Vlaďka Krumpová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka