Kedlubnová polévka

Suroviny: 400 g kedluben, 300 ml mléka, 700 ml vody, 20 g másla, 30 g hladké mouky, sůl, lžička kari vegety, kadeřavá petrželka.

Postup: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zlijeme vodou, rozmícháme, rozvaříme, vhodíme mladé kedlubny nakrájené na nudličky, vaříme 15 minut, přilijeme mléko, okořeníme vegetou a solí, na talíři zdobíme petrželkou.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, EVA IKAVCOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.