Karlovy Vary podají trestní oznámení kvůli 20 let staré opravě stadionu v Tuhnicích

18. duben 2024 13:15

Karlovy Vary podají trestní oznámení kvůli 20 let staré rekonstrukci atletického stadionu AC Start v Tuhnicích. Město tehdy stadion nevlastnilo, ale poskytlo na jeho modernizaci dotaci.

Současná rekonstrukce stadionu odhalila závažné nedostatky, které neodpovídají účtům z té doby. Pod sportovní plochou například zcela chybí podklad. Zjistili jsme, že některé věci, které měly být provedeny v rámci poslední rekonstrukce, provedeny nebyly. Rekonstrukce probíhala v roce 2004, měla stát 13 milionů korun a nakonec se vyšplhala na částku přes 17 milionů korun bez DPH,“ uvedla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová z hnutí ANO. 

Čtěte také

„S naším právním oddělením jsme se domluvili, že podáme trestní oznámení na neznámého pachatele. Je to už 20 let, je to promlčeno, ale rádi bychom, aby se tím alespoň policie začala zabývat,“ dodala primátorka.

Negativní důsledky nedostatečné rekonstrukce z předchozího období se nyní promítají do současné opravy stadionu. Ta bude značně dražší, než byla původně plánována. Původní odhady nákladů na rekonstrukci činily 37 milionů korun, nyní SE zvýšily o přibližně 9 milionů korun.

autoři: Monika Červená , nkr
Spustit audio