Kapr ve vinném těstíčku

Můžete to brát jako malou generálku na štědrovečerního kapra, vždyť víte, že ryby bychom měli jíst častěji.

1 středně velký kapr
sůl
citronová šťáva
tuk na smažení
na těstíčko: asi 130-150 g polohrubé mouky
2 vejce
bílé víno
sůl
zelená petrželka a plátky citrónu na ozdobu
kousek másla

Postup:

1. Kapra stáhneme z kůže a rozporcujeme. Jednotlivé porce osolíme a zakapeme citronem. Na půl hodiny odložíme.

2. Pak kapra osušíme papírovou utěrkou, obalujeme v připraveném těstíčku a hned smažíme po obou stranách v rozehřátém tuku.

3.Usmažené porce položíme na papírovou utěrku, aby se odsál zbytečný tuk, ale pro lepší chuť můžeme pokapat rozpuštěným máslem.

4. Příprava těstíčka – umícháme hladké těsto z mouky, žloutků, trochy soli a několika lžic vína, na závěr zlehka vmícháme sníh ze dvou bílků.

5. Podáváme s vařenými bramborami nebo kaší, zdobíme petrželkou a plátky citronu.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.