Kapr ve vinném těstíčku
Můžete to brát jako malou generálku na štědrovečerního kapra, vždyť víte, že ryby bychom měli jíst častěji.
1 středně velký kapr
sůl
citronová šťáva
tuk na smažení
na těstíčko: asi 130-150 g polohrubé mouky
2 vejce
bílé víno
sůl
zelená petrželka a plátky citrónu na ozdobu
kousek másla
Postup:
1. Kapra stáhneme z kůže a rozporcujeme. Jednotlivé porce osolíme a zakapeme citronem. Na půl hodiny odložíme.
2. Pak kapra osušíme papírovou utěrkou, obalujeme v připraveném těstíčku a hned smažíme po obou stranách v rozehřátém tuku.
3.Usmažené porce položíme na papírovou utěrku, aby se odsál zbytečný tuk, ale pro lepší chuť můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
4. Příprava těstíčka – umícháme hladké těsto z mouky, žloutků, trochy soli a několika lžic vína, na závěr zlehka vmícháme sníh ze dvou bílků.
5. Podáváme s vařenými bramborami nebo kaší, zdobíme petrželkou a plátky citronu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.