Kapr na víně

Suroviny: Půl kapra ( 4 porce), asi 0,5 l bílého vína, 2-3 bobkové listy, 8-10 celých pepřů, citrónová šťáva, sůl.

Postup: Kapra lehce osolíme, položíme do kastrolu a necháme asi hodinu odležet v chladu, poté zalijeme vínem, přidáme koření a ještě necháme v chladu asi půlhodiny. Nakonec zakapeme citronem a zvolna uvaříme-udusíme. Podáváme s bramborem nebo s rýží.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.