Kapr na lehko

Ani na modro, ani na černo a hlavně bez tukem nacucaného strouhankového kabátku…

Suroviny:
4 porce kapra
2 malé lžičky másla
směs bylinek podle chuti (například šalvěj…)
sůl
případně i pepř – podle chuti
citronová šťáva

Postup:

1. Kapří porce osolíme, potřeme bylinkami, zakápneme citronem a položíme na zapékací mísu vytřenou máslem, kousíčky másla můžeme dát i na povrch masa, trochu podlijeme – stačí voda, ale rybí vývar je lepší.

2. V předehřáté troubě (190-200 stupňů) pečeme pěkně do růžova, podle potřeby malinko přiléváme tekutinu. Pozor – měla by být horká, aby zapékací mísa nepraskla, v pekáčku to nehrozí. Ale horká tekutina zároveň nezbrzdí pečení. Za půlhodinky by mělo být hotovo.

3. Podáváme s vařenými bramborami, zdobíme petrželkou a plátkem citronu a ještě citronovou šťávou maso po dopečení pokapeme.

Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever!