Kapr na lehko
Ani na modro, ani na černo a hlavně bez tukem nacucaného strouhankového kabátku…
Suroviny:
4 porce kapra
2 malé lžičky másla
směs bylinek podle chuti (například šalvěj…)
sůl
případně i pepř – podle chuti
citronová šťáva
Postup:
1. Kapří porce osolíme, potřeme bylinkami, zakápneme citronem a položíme na zapékací mísu vytřenou máslem, kousíčky másla můžeme dát i na povrch masa, trochu podlijeme – stačí voda, ale rybí vývar je lepší.
2. V předehřáté troubě (190-200 stupňů) pečeme pěkně do růžova, podle potřeby malinko přiléváme tekutinu. Pozor – měla by být horká, aby zapékací mísa nepraskla, v pekáčku to nehrozí. Ale horká tekutina zároveň nezbrzdí pečení. Za půlhodinky by mělo být hotovo.
3. Podáváme s vařenými bramborami, zdobíme petrželkou a plátkem citronu a ještě citronovou šťávou maso po dopečení pokapeme.
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.