Kapr na lehko
Ani na modro, ani na černo a hlavně bez tukem nacucaného strouhankového kabátku…
Suroviny:
4 porce kapra
2 malé lžičky másla
směs bylinek podle chuti (například šalvěj…)
sůl
případně i pepř – podle chuti
citronová šťáva
Postup:
1. Kapří porce osolíme, potřeme bylinkami, zakápneme citronem a položíme na zapékací mísu vytřenou máslem, kousíčky másla můžeme dát i na povrch masa, trochu podlijeme – stačí voda, ale rybí vývar je lepší.
2. V předehřáté troubě (190-200 stupňů) pečeme pěkně do růžova, podle potřeby malinko přiléváme tekutinu. Pozor – měla by být horká, aby zapékací mísa nepraskla, v pekáčku to nehrozí. Ale horká tekutina zároveň nezbrzdí pečení. Za půlhodinky by mělo být hotovo.
3. Podáváme s vařenými bramborami, zdobíme petrželkou a plátkem citronu a ještě citronovou šťávou maso po dopečení pokapeme.
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.