Kanadští indiáni přijali Vladimíra Prachaře do rodiny. Má indiánskou sestru i syna!

4. duben 2015

Cestovatel Vladimír Prachař spojil svůj život s životem kanadských Indiánů. Na indiány si hrával už jako malý kluk. Dnes je pro něj naprostou samozřejmostí trávit část roku se svými indiánskými přáteli právě v Kanadě a část roku v Čechách. Kromě svého civilního jména získal jméno indiánské. Stal se mimo jiné strážcem potní chýše a s tím spojených obřadů a také strážcem indiánské dýmky.

Vladimír "Arnie" Prachař - východočech s duší indiána, grafik, cestovatel a fotograf, který pravidelně navštěvuje indiánské rezervace v západní Kanadě. U Černonožců kmene Kainai tančil čtyři roky Tanec Slunce.

V Kanadě má i své nové příbuzné, byl adoptován za bratra indiánkou z kmene Krí Rose Wabasca a přijal za syna Jeremyho z kmene Shuswap.

Logo

Na svých fotografíích ukazuje Vladimír Prachař přírodu Skalistých hor a prérií, území po staletí obývaná Černonožci i jinými kmeny, přibližuje jejich dnešní život a dochované tradice. Říkali si Ni-tsi-ta-pi, Lidé.

I dnes část indiánů pokračuje v odkazu předků a provádí posvátné obřady. Ni-tsi-ta-pi říkají: „Rodina a naše děti jsou to nejdůležitější, co máme.”

Na indiánskou cestu s tímto podnikavým mužem vás pozvala redaktorka Eva Boudová v sobotu 4. dubna 2015 po 18. hodině.

Příjemný poslech!


Zvětšit mapu
autor: ebo
Spustit audio