Jogurtový závin

Variace na závin, nebo chcete-li štrůdl, neberou konce. Možná, že právě ten jogurtový zařadíte na čestné místo ve vaší rodinné kuchařce!

Suroviny:
275 g hladké mouky
125 g bílého jogurtu
125 g hery
1 lžíce mléka
1 žloutek a 1 vajíčko na potření
1 kávová lžička kypřicího prášku
citronová kůra
4-5 jablek
80 g cukru
hrst rozinek a vlašských ořechů
skořice
hrstka jemné strouhanky nebo mletých piškotů

Postup:

1. Z tuku, žloutku, mouky s práškem, jogurtu, citronové kůry a mléka vypracujeme hladké těsto.

2. Oloupaná jablka nahrubo nastrouháme.

3. Těsto rozválíme na obdélník, poprášíme strouhankou nebo mletými piškoty, navrstvíme jablka, pocukrujeme, rovnoměrně přidáme rozinky, ořechy a skořici a závin stočíme.

4. Opatrně přeneseme na pečicí papír na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem, párkrát propíchneme špejlí a v středně předehřáté troubě pečeme asi půlhodiny.

Dobrou chuť vám přeje Anna Pučálková a Český rozhlas Sever!

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.