Jemné řízečky
Jemné jsou jak chutí, tak i konzistencí.
Suroviny:
250 g vepřového plecka
250 g kuřecích prsíček
100 g sýra (podle chuti – eidam, ementál…)
1 vajíčko
zelená petrželka
sůl
pepř
strouhanka
hladká mouka
tuk na smažení
Postup:
- Maso umeleme, smícháme s nastrouhaným sýrem a vajíčkem, osolíme, opepříme, přimísíme sekanou petrželku a je-li směs řídká, zahustíme troškou jemné strouhanky.
- Hotovou směs dáme na hodinu nebo dvě odležet do chladu.
- Tvarujeme malé placičky, obalujeme je v hladké mouce a v dobře rozehřátém oleji smažíme do zlatova po obou stranách.
- Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.