Jemné lívanečky
Je to přímo lívancový luxus!
Suroviny:
300 g polohrubé mouky
půl litru mléka
3 vajíčka
půl kypřicího prášku
1 lžíce cukru
1 lžíce rumu
sůl
tuk na smažení
marmeláda podle chuti
šlehačka na ozdobu
Postup:
- Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do malé části mouky prosejeme kypřicí prášek.
- Žloutky rozšleháme v mléce, přidáme cukr, rum, trošku soli a postupně přidáme skoro všechnu mouku.
- Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh a zbytek mouky s kypřicím práškem.
- Na rozehřátém tuku hned smažíme malé lívanečky, odkládáme je na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
- Ještě teplé lívanečky potřeme marmeládou a zdobíme šlehačkou. Chutnají i studené, ale málokdy zbydou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka