Jehněčí, kůzlečí a telecí na mnoho způsobů

Samé mladé maso vybral jako téma svého Kuchařského čarování Petr Stupka. Nabídne recepty na jehněčí, kůzlečí a telecí na mnoho způsobů, připomene světoznámé pokrmy i lidovou tradici na jihu čech a na závěr přidá sladký francouzský dezert rum baba.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Jehněčí pečeně od protinožců a dušené jehněčí

    Jehněčí maso jedí Češi málo, ale je to škoda. Řada studií svědčí o tom, že je snadno stravitelné a vysoce kvalitní. Na jihu Evropy se přednostně podává dětem a seniorům.

  • Hovězí maso po anglicku

    Maso po anglicku je způsob pečení, díky kterému je poté plátek ukrojený z pečínky uprostřed růžový. Zkuste doma připravit klasický „rostbíf“ podle návodu Petra Stupky.

  • Kuřecí roláda s žemlovou nádivkou

    Svinutý plát masa s náplní se připravuje už stovky let. Svůj osvědčený recept má i autor pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka. Vyzkoušejte jeho kuřecí roládu.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.