Jednoduché těstíčko mu dodá šmrnc. Tofu nemusí být jen nudnou bezmasou alternativou
Tofu se někdy říká sójový tvaroh – dělá se z pyré ze žlutých sójových bobů, které obsahují hodně bílkovin a mají nízký obsah tuků. Ty nabobtnají, umelou se a smíchají s vodou. I když je tofu samo o sobě téměř bez chuti, vstřebává snadno chuť ostatních ingrediencí.
Tofu si můžete obalit v jednoduchém těstíčku ze dvou žloutků, 3 dcl vody a 225 g mouky. A poté do zlatova smažit. Pro ty, kteří odmítají jíst maso, se tofu stává jedinečným zdrojem bílkovin. Tofu je také vhodnou potravinou pro lidi, kteří drží bezlepkovou dietu.
V Číně sója odpradávna patřila k posvátným potravinám a využívala se v tradiční medicíně. Zařaďte do jídelníčku sójové tofu, pokud chcete ubrat přebytečná kila. Pozitivně působí i na vzhled pleti a kvalitu vlasů.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.