Játrové karí
Karí se prý dá udělat ze všeho, tak proč nevyzkoušet jatýrka?
Suroviny:
500 g kuřecích jater
1 menší cibule
2-3 jablka, raději kyselejší
2 lžíce másla
karí koření
citronová šťáva
sůl
Postup:
1. Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky.
2. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme na ni játra a prudce opečeme.
3. Jablka nakrájíme na plátky, přidáme k játrům, okořeníme karím a společně vše podusíme, solíme až na konec.
4. Podáváme s rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka