Jarní vaječný talíř
Suroviny: 6 vajec, asi polovina kelímku dobré husté smetany a zhruba stejné množství bílého jogurtu, necelá lžíce hořčice, salátová okurka, svazek ředkviček, pažitka, listový salát, sůl, případně i pepř.
Postup: Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Umícháme omáčku ze smetany, jogurtu, hořčice a nakrájené pažitky, podle chuti osolíme, případně i opepříme. Okurku a ředkvičky nakrájíme na plátky, vejce rozkrojíme na půlky a naskládáme je na salátové listy, ozdobíme okurkou a ředkvičkami a přelijeme omáčkou. Podáváme s kouskem pečiva.
Dobrou chuť vám přeje Eva Ikavcová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.