Jak zpracovat úrodu ze zahrádky? Nechte se inspirovat tipy šéfkuchaře

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Jestli chcete opravdu štědrou úrodou, měli byste zvolit i správný substrát

Sušení, zamražování, zavařování... Co je pro kterou surovinu nejvhodnější? Odpovídá šéfkuchař z ústecké Větruše Zdeněk Kubíček.

Bavili jsme se s ním ale také o tom, jaký je jeho vztah k vaření u něj doma nebo jaké jídlo je jeho zamilované. Poslechněte si celý rozhovor z přiloženého audiozáznamu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.